Tapk Studijos.info draugu Facebook socialiniame tinkle.

REGISTRUOTIS Pamiršai?

KITA

MAISTAS, SVEIKATA, HIGIENA


 

NATŪRALIŲ JAUTIENOS PUSGAMINIŲ GAMYBOS TECHNOLOGIJA

2012-05-29

TURINYS ĮVADAS3 1. GAMYBOS TECHNOLOGIJA4 1.1....
 

MAISTO PREKES

2012-05-29

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo...
 

INDIJOS MITYBOS YPATUMAI

2012-05-29
ĮVADAS Kalnai Maharaštroje 1 pav. Lietuviai nuo seno domėjosi Indijos tautos tradicijomis .Vieni mūsų tautiečiai dievina indišką maistą, kiti nė paragauti jo nenori. Pastaruoju metu domėjimasis Indija ypač išaugo, yra...
 

JOGURTAS

2012-05-29
KAUNO KOLEGIJA VERSLO VADYBOS FAKULTETAS MAISTO PRAMONĖS VERSLO VADYBOS KATEDRA CHEMIJOS SAVARANKIŠKAS DARBAS „JOGURTAS“ ...
 

GENETISKAI MODIFIKUOTI KUKURUZAI

2012-05-29
LIETUVOS VETERINARIJOS AKADEMIJA Turinys Turinys2 Įvadas3 Kas yra GMO? 4 Genetiškai modifikuotų orgamizmų klasifikavimas4 GMO...
 

JOGURTO GAMYBA

2012-05-29
Guidance Material for the development of a Food Safety Programme (Food Act 1981) for Yoghurt Manufacture ii Contents Contents ii 1.1 Purpose of this Document 1 1.2 Using this Document 1 2.4 Generic Process Description 2 2.5 Hazard Analysis...
 

"MAISTO SAUGOS VADYBOS SISTEMA"

2012-05-29
Dry cured ham Food Safety Management system in Parma Ham Production Fiorucci Food, Italy Exam project in International Food Legislation and Quality Management (270064) Department of Food...
 

AMERIKOS VIRTUVE

2012-05-29
Ko reikia, kad galėtum džiaugtis Amerika, kaip įvairiausių kulinarinių nuotykių kraštu pasaulyje? Reikia tik atvažiuoti ir į ją žiūrėti atviromis akimis ir pavydo bei pasipiktinimo neužlieta širdimi. Jei atvažiuoji Amerikon ne...
 

MODIFIKUOTI MAISTO PRODUKTAI

2012-05-29
MODIFIKUOTI PRIEDAI Kas tai yra?.....................................................................................................................1psl. Maisto priedai...
 

ĮRANKIŲ SERVIRAVIMAS

2012-05-29
TURINYS TURINYS1 Įvadas2 1. Stalo įrankių tipai3 1.2. Asmeninio naudojimo įrankiai3 1.3. Kaip naudotis šaukštu, peiliu ir šakute5 1.4 bendro naudojimo įrankiai6 2. Pagrindiniai stalo serviravimo principai7 3. Šventinio stalo...
 

JAPONU VIRTUVE

2012-05-29
KLAIPĖDOS UNIVERSITETO SOCIALINIŲ MOKSLŲ FAKULTETO VADYBOS KATEDRA Saulius Žadeikis, vadybos neakivaizdinių studijų SNV 6 kurso programos studentas JAPONŲ VIRTUVĖ Referatas a. V. Dumčius Klaipėda, 2008 ...
 

POPIERIUS, JO ASORTIMENTAS IR GAMYBA

2012-05-29
Popierius Turinys •Popieriaus istorija •Popieriaus gamyba •Popieriaus asortimentas •Kartono asortimentas •Popieriaus ir kartono gaminiai •Popieriaus ir kartono vartojamosios...
 

"SLUOKSNIUOTA KUMPINĖ"

2012-05-29
Turinys Įvadas2 Praktinio darbo įmonėje aprašymas3 1. Trumpa įmonės charakteristika3 2. Gaminamos produkcijos aprašas3 3. „Sluoksniuotos kumpinės“ jusliniai, fizikiniai-cheminiai rodikliai5 4. „Sluoksniuotos...
 

PLIKYTA TEŠLA

2012-05-29
Turinys Plikyta tešla Plikytos tešlos gaminimas ......................................................................................02 Plikytos tešlos gaminimo receptai...
 

VYNAI

2012-05-29
Turinys Įvadas......................................................................................................................2 1. Vyno...
 

VAISIAI UOGOS IR DARŽOVĖS

2012-05-29
VILNIAUS KOLEGIJA VERSLO VADYBOS FAKULTETAS MAISTO PREKĖS VAISIAI, UOGOS IR DARŽOVĖS MV06A grupės studentė ...
 

DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 15:2003 „MAISTO HIGIENA“ TVIRTINIMO

2012-05-29
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL Lietuvos higienos normos HN 15:2003 „MAISTO higiena“ TVIRTINIMO 2003 m. liepos 1 d. Nr. V-392 Vilnius Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo (Žin.,...
 

MAITINIMO ORGANIZAVIMO NAMU DARBAS

2012-05-29
Klausimai: 4. Viešbučio restoranuose naudojamų valgomųjų įrankių apžvalga,asortimentas. 12. Pusryčių organizavimas viešbučio restorone.Pusryčių patiekimo būdai. 26. Turistų grupių maitinimo restorone suderinimas,paraišku...
 

KSENOBIOTIKAI

2012-05-29
Turinys 1.Įvadas 2. Sunkieji metalai 2.1. Kadmis (Cd) 2.2. Cinkas (Zn) 2.3. Švinas (Pb) 2.4. Gyvsidabris (Hg) 3. Cheminės medžiagos 3.1. Polichloruoti bifenilai 4. Augalinės kilmės toksinai 4.1. Oksalatai 4.2...
 

MAISTO TECHNOLOGIJA IMONEJE

2012-05-29
Detalės Pavadinimas Maitinimo įstaigos Apibūdinimas maitinimo įstaigų tipai, sudštis, planavimo schemos, patalpų įranga Autorius MaryJane (Agne) Dalykas maisto pramonė Referato tipas konspektas Taškai 2412 Vertinimas...
 

KARŠTAI RŪKYTŲ GAMINIŲ GAMYBOS TECHNOLOGIJOS REKONSTRUKCIJA

2012-05-29
TURINYS ĮVADAS.......................................................................................................................................5 1. ANALITINĖ DALIS7 1.1. Pagrindiniai reikalavimai mėsos perdirbimo įmonėms, įrengimams...
 

IRENGIMAI

2012-05-29
VILNIAUS KOLEGIJA AGROTECHNOLOGIJOS FAKULTETAS Savarankiškas darbas Tešlos kočiojimo mašina Atliko: Tikrino: Vilnius 2006 Tūrinis : Įvadas3 Mašina „...
 

NUTRIENTS

2012-05-29
Vilnius College in High Education Nutrients Vitamins, minerals,carbohydrates, fats, fiber, water Student Lecturer ...
 

ARBATA

2012-05-29
Arbata yra gėrimas, ruošiamas džiovintus kininio arbatmedžio (Camellia sinensis), Camellia assamica, arba jų hibridų lapus ir pumpurus kelioms minutėms užpylus karštu vandeniu. Galima pridėti vaistažolių, prieskonių ar vaisių...
 

KAIŠIADORIŲ PAUKŠTYNAS

2012-05-29
Turinys Teorinė dalis3 I.I Kainos samprata, jos struktūra. Tikslai.3 I.II Kainų politika ir tikslai6 I.III.Kainų politikos rūšys11 Praktinė dalis16 II.I AB „Kaišiadorių paukštynas“ apibūdinimas16 II.II. AB „Kaišiadorių...
 

KEPENU LIGOS IR MAITINIMOSI YPATUMAI

2012-05-29
ĮVADAS Maitinimasis – būtina sąlyga organizmui normaliai augti, vystytis ir funkcionuoti. Dieta – tai tam tikras maitinimasis, rekomenduojamas kokiu nors sveikatos gerinimo arba ligos gydymo tikslu. Dieta nusako maitinimosi...
 

VARŠKĖS KOKYBĖS REIKALAVIMŲ ANALIZĖ

2012-05-29
Turinys Įvadas.....................................................................................................................................................3 1. Privalomieji varškės ir varškės gaminių kokybės...
 

SVECIU APTARNAVIMO PRAKTIKOS ATASKAITA

2012-05-29
Turinys 1.Įvadas............................................................................................................ 3 2.Susipažinimas su maitinimo įmone, prekybos patalpomis, darbo organizavimu...
 

MENU PLANNING

2012-05-29
Contents Task 1 Menu planning………………………………………………………1 The method of cooking………………………………………………4 Vegetarian...
 

DUONOS TYRIMAS

2012-05-29
TURINYS ĮVADAS2 1. Duonos gaminių rinkos apibūdinimas3 2. Duonos gaminių tikslinės vartotojų grupės apibūdinimas4 3. Duonos gamybos istorija ir jos apibūdinimas6 4. Duonos kainų politikos analizė8 5. Duonos gaminių...
 

UAB „JONAVOS DUONA“ REKONSTRUKCIJA

2012-05-29
KAUNO TECHNOLIGIJOS UNIVERSITETAS MAISTO PRODUKTŲ TECHNOLOGIJOS KATEDRA UAB „JONAVOS DUONA“ REKONSTRUKCIJA Magistro-inžinieriaus diplominis projektas KAUNAS,...
 

AGRASTŲ, SERBENTŲ MAISTINĖ VERTĖ, VARTOJAMOSIOS SAVYBĖS, SKIRSTYMAS PAGAL POŽYMIUS, KOKYBĘ.

2012-05-29
TURINYS ĮVADAS2 1.PREKIŲ MOKSLO REIKŠMĖ3 1.1. prekių vartojamosios savybės3 1.3.maisto produktų laikymo ypatumai4 2. SERBENTAI5 2.1. juodųjų serbentų maistinė vertė5 2.2.raudonųjų serbentų maistinė vertė6 2.3. serbentų...
 

GASTRONOMINIŲ PRODUKTŲ PJAUSTYMO MAŠINOS

2012-05-29
TURINYS ĮVADAS....................................................................................................................................................3 1.DUONOS PJAUSTYMO...
 

HIGIENOS REIKALAVIMAI MAISTO ĮMONEI

2012-05-29
TURINYS 1.MAISTO TVARKYMO VIETA MAISTO ĮMONĖJE......................................................3 2.RVASVT GRUPĖS SUDARYMAS IR JOS VEIKLA MAISTO ĮMONĖJE…................3 3.FIZINIAI RIZIKOS VEIKSNIAI, GALINTYS BŪTI SUSIRGIMŲ...
 

ATASKAITA IŠ GAMYBINĖS PRAKTIKOS

2012-05-29
Įvadas Maisto gaminimo menas vadinamas kulinarija. Žodis „kulinarija“ kilęs iš lotynų kalbos („culina“- virtuvė) ir reiškia valgių gaminimą. Kasmet daugėja restoranų, kavinių, barų, kurių paslaugomis naudojasi vis daugiau žmonių...
 

MITYBOS PROBLEMOS. MITYBA IR SVEIKA GYVENSENA.

2012-05-29
TURINYS Įvadas3 Mitybos principai vyresnio ir senyvo amžiaus žmonėms4 Sveika gyvensena ir antioksidantai saugo nuo ligų5 Laisvieji radikalai ir antioksidantai6 Naturalūs organizmo ciklai. Maisto medžiagos, jų pasisąvinimas8 Vaikų...
 

VEGETARIZMAS

2012-05-29
Turinys 1.Įžanga. 2.Turinys. 3.Problema, tikslai, uždaviniai, veiklos turinys, numatomi rezultatai. 4.Surinkta informacija: Apie vegetarizmą. 5.Vegetarizmo istorija. 6.Vegetariškų patiekalų...
 

GAMYBINES PRAKTIKOS NAMU DARBAS

2012-05-29
Turinys 1. Biržų akcinės pieno bendrovės filialo “Kauno sūrinė” įkūrimo ir veiklos trumpa charakteristika……………………………………………………………………………………….1 1.1 Įkūrimo...
 

MAISTO KOKYBES VALDYMAS IR UZTIKRINIMAS

2012-05-29
Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto MAISTO KOKYBĖS VALDYMAS IR UŽTIKRINIMAS PROFESINĖS VEIKLOS PRAKTIKOS ATASKAITA Vilnius, 2006...
 

PREKIŲ MOKSLO OBJEKTAS, TURINYS, RAIDA

2012-05-29
Prekių mokslo objektas, turinys, raida Prekių mokslas, kaip atskiras dalykas, atsirado 15 a. pabaigoje – 16 amžiaus pradžioje. Pradėtas dėstyti išvystytos prekybos šalyse: dabartinės Italijos Valstybėse, Ispanijoje, Portugalijoje, Olandijoje...
 

APIE LINUS

2012-05-29
Apie linus Linas—tai mėlynai žydinti grūdinė kultūra. Jo sėklos, kurios dar vadinamos sėmenimis, yra plokščios, ovalo formos, truputį didesnės už sezamo sėklas. Linų sėmenys yra traškūs, malonaus riešutų skonio, o jų spalva gali...
 

MAISTO PRIEDAI

2012-05-29
4. MAISTO PRIEDAI 4.1. ĮVADAS Literatūroje pateikiama įvairių maisto priedų apibrėžimų. Pateikiame vieną iš paprasčiausių: ”Maisto priedas - tai medžiaga (ar medžiagų mišinys), kurios pridedama į maistą ir kuri gali būti...
 

ŽUVŲ MILTAI

2012-05-29
Turinys1. Įvadas 32. Tiriamoji dalis 43. Išvados 64. Literatūros sąrašas 7 Žuvų miltai - tai birus krovinys, kuris dėl savo savybiųdažniausiai yra...
 

TOKSIKOLOGIJA

2012-05-29
Bendra charakteristika: Nuodingi vandens gyvūnai pagal toksinų kilmę skirstomi į dvi grupes: 1.Pirmos eilės nuodingi gyvūnai 2.Antros eilės nuodingi gyvūnai Pirmos eilės gyvūnai nuodingas medžiagas gamina savo egzistavimo eigoje,...
 

DARŽOVĖS

2012-05-29
Turinys: 1.Daržovių žaliava 2.Cheminė sudėtis 3.Daržovių kokybė 4.Svarba žmogaus organizmui 5.Išvados Daržovių žaliava Visos daržovės pagal...
 

MAISTO PRIEDAI

2012-05-29
Kas yra maisto priedai ? Maisto priedai – ne šių dienų atradimas. Jau nuo senų laikų, siekdami apsaugoti maistą nuo gedimo ar pagerinti jo skonį, žmonės naudojo valgomąją druską, actą, salietrą, įvairias augalinės kilmės...
 

MITYBA PAGAL KRAUJO GRUPES

2012-05-29
Rekomendacijos pagal kraujo grupę O kraujo grupė Nereikia stebėtis, kad pirmykščių medžiotojų palikuonims dėl atsparios virškinimo sistemos kaip svarbiausias baltymų šaltinis. Rekomenduojama mėsa. O kraujo grupės...
 

RECEPTAI

2012-05-29
Šaltieji patiekalai Eil. Nr.Žaliavų pavadinimasŽaliavų sudėjimo norma (g) Gurmaniška silkės užkanda BrutoNeto 1.Sūdyta silkė 2.l butelis mineralinio vandens 3.rūkytos šoninės125 g 4.2 svogūnai 5.keletas...
 

ĮRENGIMAI

2012-05-29
Picų kepimo krosnis - nerūdijančio plieno išorė; - specialus storas karščiui, atsparus stiklas; - puikus apšvietimas kameros viduje; - trys karščio reguliatoriai; - darbo temperatūra rodoma ekrane; - 120mm storio izoliacija; -...